• +385 1 2065 898
  • info@kamen-zelina.hr
  • Pon. - Pet: 08.00 - 16.00

Zanima Vas više?

Zaniteresirani ste za naše usluge ili imate pitanje?

POŠALJITE UPIT

Granit

Granit je učestao i veoma raširen tip kiselih intruzivnih magmatskih stijena. Obično su srednje do krupno kristalasti, a mogu biti ružičasti do tamnosivi, što ovisi o njihovom kemijskom i mineralnom sastavu. Granit je gotovo uvijek masivan, čvrst i tvrd, zbog čega je vrlo raširena njegova uporaba kao građevinskog (tehničkog) i arhitektonskog (ukrasnog) kamena.

Prvenstveno se sastoji od kvarca (35%), ortoklasa (45%) i kalija. Sadrži vrlo malo vapnenca i materijal je velike tvrdoće.

Granit je tehnički važna stijena i primjenjuje se za oblaganje svih površina bez ograničenja. Polira se do visokog sjaja i zadržava dekorativnost, sjaj i nepromijenjen izgled i u uvjetima onečišćene atmosfere urbanog okoliša.

O nama

Kamen Zelina posluje od 2000.g. nastavljajući tako dugogodišnju obiteljsku tradiciju. Osnivač firme je Pero Kevilj, koji ljubav prema kamenu nasljeđuje od oca i starijeg brata.

Braća Kevilj prvo stručno znanje stiču u firmi "UKRAS-KAMEN", počevši od 1978. g. sve do otvaranja vlastite firme gdje i danas uspješno nastavljaju obiteljsku tradiciju.

Galerija
© Copyright 2015 Kamen Zelina d.o.o.